Pendidikan Sains Rumahtangga

Salam…

Lama sudah tidak meng”update” blog srt ni. Dulu buat blog ni pun sebab nak cukupkan syarat bagi amali komputer. Sekarang sudah pandai ber”blogger” la konon. Tapi dah lama tak buka dah bersawang-sawang. Cakap pasal pendidikan SRT ni..course ni sangat menarik bagi saya. Sekarang saya dah tahun 2 dan nak masuk dah tahun 3 dah. Pejam celik pejam celik sekejap sahaja masa dah berlalu. Bakal-bakal cikgu SRT ni akan didedahkan dengan pelbagai kemahiran dalam menguruskan rumahtangga (skema yer). Ada memasak, berkebun, menjahit, mengurut (spa, manikur, padikur dll), solekkan, salun dan termasuklah menjadi plumber pun boleh…hahaha. Selain itu juga menjadi “poman” dan betulkan kabel elektrik rosak pun boleh…(wah serba boleh yerk cikgu). Bukan sekadar boleh mengajar bila jadi cikgu nanti malah kepada kawan-kawan yang belum berumahtangga pun senanglah sebab dah belajar semua pasal kerja-kerja rumah ni… Bila dah pandai masak bolehlah masak yang sedap-sedap bila balik cuti ke kampung. Bila dah pandai menjahit bolehlah jahit baju sendiri bila nak raya nanti. Bila dah pandai bersolek bolehlah kelihatan cantik bila keluar “dating”..tett…(bleh wat bussines lah). Bila dah pandai potong rambut bolehlah ambil upah potong rambut kawan…cewahhh…. Kepada adik-adik yang kemasukkan Julai 2012/2013 Pendidikan SRT nanti tahniah. Anda sangat bertuah. P e a c h v(=_=)v

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s